Facebook

Rekordfogás

Demeter Tamás

Merenye 24,20 Kg.

Robin Spice bojli pasztázva

 

Kutyáncsánin Borisz

Merenye 19,70 Kg

Fish Liver

 

Kutyáncsánin Borisz

Merenye 20.00 Kg

Robin Spice

Sümegi Ernő

Merenye 22.00 Kg

Fish Liver

 

 

 

 
 

 

IV. EPBC Maconka

 

A Top Secret csapata Total Baits csalikkal érték el ezt a kiváló helyezést, továbbá a verseny legnagyobb halát is ők zsákmányolták. Gratulálunk nekik! Dérer István tolmácsolásában láthatjátok a verseny teljes kimenetelét!

Szeptember 16-21-ig került sor Maconkán a IV. Professzionális Bojlis Európa Kupára, egyben a XIX. SBS - PV TV - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupára. Már a verseny megszervezése is izgalmas és kalandos volt, de később kiderült, hogy ez bizony semmi a verseny végeredményének kialakulásához képest. Mi is történt valójában? Erről szól a soron következő versenybeszámoló!

Szűrés Dérer István írásaira
Dérer István

Miként a cikk bevezetőjében és a versenyfórum korábbi beharangozójában is megírtam, több tekintetben is rendhagyó körülmények között kerül sor az újabb Európa-Kupára. A legnagyobb gondot a teljes évet jellemző aszály jelentette, ugyanis a nyár végére a vízpótlást adó Zagyva gyakorlatilag kiszáradt, de az ivóvíz-biztosításhoz szükséges vízleadást ugyanakkor a tározónak folyamatosan biztosítania kell. Így a 2009. és 2010. évi nyárvégi versenyekhez hasonlóan ismét nagyon alacsony vízszinten került sor az újabb megmérettetésre, ám szerencsére a három év után ismét működő mesterséges vízutánpótlás pozitív hatásai mellett.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Aszály, már megint...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Szinte holdbéli a táj

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Jön a víz!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Van, aki már érzi...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A tavirózsa is lassan ismét a víz alá kerül

 

 

A vízszint generálta helyszűke egyben meghatározta a csapatok létszámát is, mert a nemzetközi pályabesorolás és a versenyszabályzat által előírt minimális térközök biztosítása mellett is most "csak" 21 csapatot lehetett indítani. Így a versenyzők ezúttal a gáti nemzetközi versenypályán, a homlokgáton, a Nyári kikötőben és az I. szigeten 3 szektorba soroltan "választhatták meg" a sorsolás szeszélye folytán fennmaradó, az adott időpillanatban még szabad helyekből a pillanatnyilag legjobbnak ítélt rajthelyet.

 

Íme, a rajthelyeket is szemléltető versenytérkép:

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Sorsolás előtt

 

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Most ismét nehéz körülmények vártak a horgászokra, ...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

... de általában megéri a fáradozás!

 

 

Ha már a rendhagyó körülményeknél tartunk, akkor el kell mondani azt is, hogy idén a WCC (Pontyfogó Világkupa, Olaszország) és a romániai Pontyfogó Világbajnokság idősávjai okán át kellett helyezni magát a versenyidőpontot és a kezdőnapot is. Ennek oka az, hogy szerencsére egyre több maconkai törzsgárda-csapat érdekelt évről-évre e nagy eseményeken, így természetes, hogy alkalmazkodni kell hozzájuk. Mivel a WCC már véget ért, jogos a kérdés, hogy megérte-e? Igen. Az egyetlen aktív háromszoros maconkai bajnok Micula Péter vezette PV TV csapata Bolsenában (szeptember 09.) aranyérmes lett, a csapatversenyben a PV TV egységei az összetett ezüstöt érdemelték ki, továbbá 4 szektort a Maconkán is érdekelt versenyzők nyertek meg! Azt hiszem, ez a tény is bizonyítja a maconkai verseny és a versenyzők erejét is... Bízom benne, hogy pár nap múlva Romániában is együtt örülhetünk majd!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Lobogjon majd a magyar zászló is!

 

 

Nos, egy szűk hét pihenés után újra itt a következő verseny, melyre mindenki rendben meg is érkezett. Néhány szó még a mezőnyről. Most 6 nemzet képviseletében 7 olyan csapat vonult fel, ahol maconkai (EPBC, MIBC) nemzetközi bajnok található. Itt van a már említett Világkupa győztes, az eddigi egyetlen (hátha a román VB-n ez változni fog...) magyar származású világbajnok barátunk, továbbá az országos bajnokok, a kupagyőztesek, továbbá gyakorlatilag minden induló csapat több győzelmet- vagy díjat mutathat fel a versenyszerű bojlizás területén. A többség jól ismeri egymást, ugyanis miként a szemléltetett példa bizonyítja, együtt versenyeznek Európa-szerte. Éppen ezért azt is tudják, hogy kinek milyen stílus "fekszik", így az adott szituációban ki mellé érdemes vagy nem érdemes helyet választani. Ez a jól hangzó elmélet, de szerencsére a Természet nagy úr, így a gyakorlatban Maconkán legtöbbször felborul a papírforma...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Megjött a karaván...

 

 

Vasárnap 12:30-i kezdettel került sor a megnyitóra, benne a legjobban várt és rettegett eseménnyel, a sorsolással, majd az azt követő helyválasztással. Az első számhúzó Halzona SK az ötödik választási lehetőségét kapta Fortunától. A negyediket a román Mega-Baits - Banat Car. A harmadikat a júliusi ABMC bajnok Ízvarázs Team. A másodikat a Carp Angel csapatából átalakult magyar Top Secret. Aki viszont elsőnek állhatott a térkép elé, az a mezőny egyetlen hölgyversenyzőjét is felvonultató M. G. Special Carp, Romániából. Nos, visszafelé haladva ők a gát (most) sekélyvízi szélső helyét választották. Ez a nemzetközi versenypálya 300 m-es szelvényének felel meg. Ezt követően a Top Secret tétovázás nélkül melléjük jelölt! Az Ízvarázst ez nem hatotta meg, gyakorlatilag reflexszerűen “visszamentek” a júliusi győztes helyükre (I. sziget közepe). A Mega Baits - Banat Car pedig kilőtte a sziget jobb szélét, azaz az utolsó, a felső szabad kisvízi területek felé nyitott pozíciót. Ötödikként a Halzóna SK gyakorlatilag a korábbi gáti szituációt megismételve rögtön melléjük jelölt.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Indul a sorsolás

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Dana és az első jelölés

 

 

A 6. választási lehetőséget húzó (évek után sikerült végre egy jobb számot sorsolniuk) SBS H részére így megmaradt a homlokgát nagyhalas, ám kockázatos "magányos" helye. A júniusi Európa Kupán talán először sikerült egy csapatnak kiemelkedő helyezést elérni itt, egyébként a kiismerhetetlennek tűnő, a jelen verseny szempontjából harcsában és tokban is “kellemetlenül” gazdag hely a legtöbbször csak beteljesületlen ígéret maradt... A WCC győztessel is fémjelzett PV TV 1. tizenkettediknek a gát A1 (60-90 m-es szelvény) helyére szavazott. Utoljára maradt a sors szeszélye és Irinel keze okán a most apa-fiú összeállítást is hozó Tata Nitu Carp Team, így nekik a gát legbelső helyén (A3) kellett bizonyítaniuk, vagy legalább kitartaniuk.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Helyválasztás, kommentekkel

 

 

Rajtlista+sorsolás+helyválasztás, azaz három az egyben:

Rajtlista+sorsolás+helyválasztás

 

Miután összeállt a kép, jött a szokásos elhelyezkedés, a táborhelyek kialakítása. Aztán pontosan 17:00-kor felhangzott a hármas dudaszó. Start!!! Húsz perc múlva aztán az I. szigeten az Ízvarázs Team már ki is varázsolta a verseny első halát, melyet öt perc múlva egy újabb követett. 18:05-kor a gáti szakasz A1 helyén horgászó PV TV 1. csapata, azon belül Micula Péter pedig megfogta az első rekordpontyot. A tükrös súlya 13,87 kg! Aztán első 4 óra után a komoly alapozó etetések ellenére is egyre több csapatnak van értékelhető hala, közülük már 4 db 10 kg feletti. Az élen az Ízvarázs áll, mintegy 30 kg-ot mérlegelve. Mögöttük sorban a Top Secret, a Halcapone, a Mega-Baits, az SBS H (SziKo), a PV TV 1., egyaránt 10 és 20 kg közötti eredménnyel. A nagy versenyfutás így már a gyakorlatban is tényleg elkezdődött... Most még csak egy biztos: folytatása következik!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Táborverés 1.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Táborverés 2.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Táborverés 3.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Rejtvény. Íme a Titanic!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az első rekordponty, jó kezekben

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Csak a nap fog nyugovóra térni...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ugyanez a pillanat, közelebbről...

 

 

Következett is, az első éjszakával. Hétfő reggelre, 16 versenyóra után a Top Secret 3 kg hallal vezet az SBS H előtt, majd tőlük kissé leszakadva egy hármas tömörülés élén bronzos pozícióban az Ízvarázs található. Már 15 csapatnak van értékelhető fogása. Az eddigi legnagyobb átlagsúlyt hozó kezdésen (döbbenetes: egy minden korosztályt tartalmazó vízen 1 kg-os súlyhatár mellett 6,836 kg!) van túl a mezőny, ráadásul a nagytestű pontyok a jelek szerint szinte most minden meghorgászott vízrészleten fellelhetők. Ami elgondolkoztató, hogy a kisebb pontyok és az amurok viszont a befolyó víz, az újra elárasztott felső területek környékén tömörülnek úgy, hogy hajnalban sokszor a hátuk is kilátszott a vízből... Az első éjszaka után az SBS H és a Top Secret egyaránt 4 db tízentúli rekordponttyal rendelkezik. A legnagyobb hal 15,83 kg (Mega Baits - Banat Car), a legnagyobb koi 4,37 kg (Ízvarázs).

 

1. részeredmény: 016/115 óra (2012.09.17. 09:00)

Hétfő reggel, 16 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A'la carte 1.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A'la carte 2.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A'la carte 3.

 

 

Következett az első teljes nappal. E szakaszban az SBS H 1 mázsát fogva robbantott, és fellépett az első helyre. Mögöttük mintegy 50 kg különbséggel az Ízvarázs, majd egy bő tízessel lemaradva a Top Secret. Húsz csapatnak van értékelhető hala, Niuték esetében pedig (jól ismerve Őket) okkal feltétezhetem, hogy a rajthelyük környékén a vízben jelenleg egy darab ponty sem található. Az első nap után a többfrontos párharcot folytatva az SBS H már 8 db, a Top Secret pedig 7 db tízentúli rekordponttyal rendelkezik. Az összfogás az 1 tonnát közelíti, a rekordpontyok száma 26 db. Jelenleg az első 3 helyen 3 magyar csapat található, ebből talán a legnagyobb meglepetés az Ízvarázs I. szigeten történő eddigi remeklése.

 

2. részeredmény: 026/115 óra (2012.09.17. 19:00)

Hétfő este, 26 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ízvarázs

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Úgyszintén

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Iván és szép hala

 

 

Újabb éjszaka, erősödő fogásokkal. Jön a kedd reggeli eredményközlés. 1568 kg, 242 db, “hatfeles” átlag. Továbbra is az összes maconkai versenyt tekintve messze az eddigi legnagyobb összfogási átlagsúlyt hozza a verseny. Megindultak az átrendeződések is, 4-5 helyet lehetett az éjszaka fel- vagy lefelé lépni. Az SBS H a mezőny által eddig mérlegelt 39 db tízentúli halból már 14 db rekordponttyal rendelkezik, így komoly veszélyben a 22 db-os, három csapat által megosztva birtokolt tárgyi versenyrekord! Mindemellett most jelenleg tényleg "róluk szól" a verseny, hiszen 85 kg előnnyel, 3 mázsás fogással vezetik a mezőnyt és immár a legnagyobb halat (17,18 kg) is ők fogták ki. A koi pontyok esetében is már 8,06 kg-os a rekord, e halat a Nyári kikötőben a PV TV 2. csapata fogta. A Top Secret második, a Mega Baits RO az I. sziget jobb oldalán viszont 183 kg-ot felmutatva fellép a harmadik helyre. Az etap nyertese, a német Anaconda MB 5 helyet lépett előre. Érdekesség, hogy a fogásokban összesen 1 db amur található!

 

3. részeredmény: 040/115 óra (2012.09.18. 09:00)

Kedd reggel, 40 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Rendezett állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Rendezett állapot?

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Német precizitás

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Boszorkánykonyha

 

 

Kedden, este felé újra összeülünk elemezni a számítógépen látható adatokat. Még jóval a “félidőn” innen, az SBS H eredménye 432 kg. Ha nem lenne az előrejelzett időjárási front okozta nagyfokú bizonytalanság, akkor Kovács Zoliékat ismerve lassan lehetne 1 tonna feletti eredményben is gondolkodni... A második helyen a Top Secret eddig 335 kg-ot, a harmadik Mega Baits RO 255 kg-ot mérlegelt. Az előző etap átrendeződése után jelenleg a mezőny felső harmada és alsó negyede "befagyott" a helyezéseket tekintve, de nem a fogásokat nézve, ugyanis már 2 tonna felett a mezőny! Az SBS H e pillanatban 18 db tízentúli rekordponttyal rendelkezik, így egyre jobban reálisnak látszik a rekord megdöntése! A hatodik helyen álló Tom Carp Team (Nyári kikötő) gyönyörű, 11,54 kg-os koi pontya pedig nem ígéret, hanem maga a megtestesült új versenyrekord!

 

4. részeredmény: 050/115 óra (2012.09.18. 19:00)

Kedd este, 50 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A rekord-koi oldalról ...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

... és szemből is megörökítve

 

 

Szerdán reggelre már látszik, hogy az egyre biztosabban jelentősnek tűnő változást hozó front előtt belassultak a fogások, azonban az eredményekre (2778 kg) így sem lehet panasz. Tata Nitu haltalansága már mindenkit foglalkoztatott, de kollektíve reméltük, hogy hamarosan változik a helyzetük. Az SBS H csapatánál viszont most nagy meglepetés, hogy gyakorlatilag éjszaka eltűntek előlük a halak, így csak 32 kg-ot tudtak hozzátenni az eredményhez, amely azonban így is már 20 db tízentúli rekordpontyot is tartalmaz (mezőny: 72 db). A Top Secret halai viszont gyűlnek, így náluk a fogott 88 kg nagy javulás, mert már így 423 kg írható a nevükhöz. A Mega Baits RO ekkor 318 kg-ot mérlegelt, így egyre biztosabbnak látszik az, hogy ezen az Európa Kupán két magyar csapat között dől el az aranyérem sorsa. Az Ízvarázs a negyedik, a PV TV 1. az ötödik, a hatodik Tom Carp Team pedig gyönyörű rekord koi pontya mellé egy újabb közel 10-es példány került. Ekkor már mindenki kíváncsian várta, hogy a közelgő front kinek, vagy kiknek fog kedvezni.

 

5. részeredmény: 064/115 óra (2012.09.19. 09:00)

Szerda reggel, 64 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Cél a napsugár!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A kilövőegység belülről

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Kelléktár

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Készenlétben

 

 

Újabb részeredmény, szerda, 19:00. “Lóg az eső lába”, gyengülnek a fogások, így nem is volt jelentős átrendeződés, ennek ellenére már 3 tonna felett jár a mezőny. A tartósan 6 kg feletti egy halra jutó átlag pedig most már megalapozottan vetíti előre egy újabb versenyrekord nem várt mértékű megdöntését. Az SBS H eddig 22 db tízentúli rekordponttyal rendelkezik, így már most beállította a versenyrekordot! Az összfogásuk is picit visszaerősödve 5 mázsa feletti, de tőlük a Top Secret csak 40 kg-al van elmaradva... Van miért izgulni. Dörög az ég, gyűlnek a fellegek. Az alkalmi meteorológusok aránya már 100%, megy a számolgatás, hogy a közelgő front, a beígért szél és csapadék kiknek fog kedvezni. Még két eseményszámba menő elem. Az Anaconda 4 mérlegelési etap alatt 6 helyet előrelépve feljött a hatodik helyre, Tata Nituék pedig “elkapták” az első arra tévedő, 8,05 kg-os pontyot!

 

6. részeredmény: 074/115 óra (2012.09.19. 19:00)

Szerda este, 74 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Micula Péter és egy nyugodt tükrös

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Micula Péter és egy nyugtalan tükrös

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ez már-már bunyó!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Esni fog?

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Nem. Szakadni!!!

 

 

Csütörtök, délelőtt. A front meghozta az éjjel a hónapok óta várva-várt komoly csapadékot, mintegy 30-40 mm eső esett! Ennél jobb hír Maconkán most nem volt lehetséges! A várt (remélt) haldömping azonban nem indult be, sőt időnként úgy tűnik, hogy még jobban lefékeződtek a fogások. A statisztika viszont ezt nem igazán támasztja alá, 3613 kg az összfogás, 85 db tízentúli jelentkezővel. A tározó szintje további 6 cm-t emelkedett, így lehetséges az a magyarázat, hogy még jobban a frissen elárasztott részek felé vonultak a halak. Ennek viszont rögtön ellentmond, hogy egy-két helyen viszont megjelentek a fogásokban a kisebb pontyok is, ezért például a Halzóna SK rögtön három helyet lépett előre. Ilyenkor legyen okos az ember fia! A csapatonkénti eredményeket nézve a legnagyobb hír, hogy az SBS H a 23 db regisztrált rekordponttyal még tegnap éjjel megdöntötte a tárgyi versenyrekordot és 68 kg előnnyel továbbra is az élen áll az 500 kg-ot reggelre átlépő Top Secret előtt! A Mega Baits RO is immár 4 mázsa felett. Nagy a csata a negyedik helyért, itt a három érintett csapat (Ízvarázs, Tom Carp Team, PV TV 1.) között még minden lehetséges... Így például bojlival egy-egy olyan hal szabályos fogása is, ami ugyan nem számít be a versenybe, de mégis kellemes emlék marad!

 

7. részeredmény: 088/115 óra (2012.09.20. 09:00)

Csütörtök reggel, 88 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Zászlók a szélben

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Rablóhal szekció 1.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Rablóhal szekció 2.

 

 

Lassan eltelik az utolsó teljes nap is. Már több mérlegelési részeredménynél is leírhattam volna, hogy Maconkán milyen ritka eset, amikor az élen a helyzet gyakorlatilag az egész verseny alatt változatlan. A változatlanság mellett az azonban figyelmeztető változatosság, hogy a Top Secret egyre közelebb kerül az SBS H csapatához, sőt már ők is 19 rekordpontyot fogtak! A mezőnyből egyébként 18 csapat fogott már 10 kg feletti pontyot, de a maradék 3 egység is begyűjtött már 5-10 kg közöttieket. A versenyátlag még mindig 6 kg felett! Jön az utolsó felvonás, legközelebb már a végeredmény következik! De nem. Még nem. Ugyanis vannak egyéb, megörökítésre érdemes és érdekes események is. Legelőször az a gesztus, hogy az Ízvarázs egy kunsági hatlövetű néven futó csodálatos gasztronómiai remekművel vendégelte meg a teljes mezőnyt az esti órákban. Köszönjük, tényleg varászlatos volt! Eljött egy születésnap is, az osztrák HLB Nexing csapatából Peter Brandl ünnepelhetett verseny közben a maconkai vízpartokon. Szívből gratulálunk! Visszatérve a halakhoz a nap híre, hogy 21:15-től a legnagyobb hal pedig már 18,42 kg! A tükröst a Top Secret legénysége akasztotta, de még így sem lehetnek nyugodtak, hiszen az előző héten 2 db 20 kg feletti halat is fogtak a vízterületen. Érdekes. Úgy tűnik, egyre jobban az SBS H - Top Secret különpárbaj jegyében telik ez a verseny. A PV TV 1. pedig rá pár percre csak 2(!) dekagrammal maradt le a legnagyobb koi címéről, remek haluk 11,52 kg. Túl a 4 tonnán, hamarosan a 100. rekordponty kerül mérlegelésre....

 

8. részeredmény: 098/115 óra (2012.09.20. 19:00)

Csütörtök este, 98 órás állapot

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Boldog születésnapot!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ő volt a legnagyobb 1.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ő volt a legnagyobb 2.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

PV TV koi, 11,52 kg

 

 

Péntek hajnal. A hatalmas ködből hatalmas izgalom bontakozik ki. A reggeli halakkal együtt az biztos, hogy az SBS H és a Top Secret is mázsa felett fogott, ezáltal messze kiemelkedve a mezőnyből 700 kg felett járnak. Viszont teljesen megváltozott a tendencia. Az SBS H előtt ismét eltűntek a halak, még a Top Secret a sekélyebb területen gyorsulva fogja őket. Kovács Zoliéknál aztán már csak a várakozás marad, Fiola Gyuriék esetében pedig az újabb fárasztások. Azt mindenki a zsigereiben érzi, hogy minimális lesz a különbség a végső összevetésben. Közben jön a hír, hogy a PV TV 1. hatalmas halat fáraszt. Igen, de egy óriási ponty helyett egy nagy harcsa lett a vége. Hármas dudaszó. Vége. Jön az utolsó mérlegelés. Először a Top Secret, 9 halat felmutatva, köztük egy tizenketteset és egy 9 kg-os koi-t. Hűha, 60 kg. Aztán az SBS H, ahol a végére egy bő hatos ponty maradt. Feldolgozás. Kontroll. A csapatoknál maradó kontroll lapok kontrollja. Igen... Az utolsó hal, igazából annak is egy kisebb része döntött az első helyezésről! A különbség 3,20 kg. A szinte végig vezető SBS H eredménye 755,68 kg. A Top Secret viszont 758,88 kg-ot fogott, így új bajnok született az Európa Kupán! Aki emlékszik a verseny elején leírtakra, az tudja, hogy az első éjszaka után ugyanilyen különbség mutatkozott, akkor is a Top Secret javára... Később viszont a 89 órán át az SBS H vezetett, de a verseny 115 óráig, azon belül az utolsó pillanatig tart. A Top Secret lett a legnagyobb hal díjának birtokosa is, viszont új nagyhalas SBS-rekord született, 24 db 10 kg feletti példány fogásával. Fantasztikus párbaj volt! Egy sokszor sok csapatot megtréfáló, kiismerhetetlennek tűnő helyen az SBS H élt a lehetőséggel, véleményem szerint ki is hozta a lehetőségeiből a maximumot. Az eddigi két arany mellé a harmadik ezüst is nagyon szépen csillog!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Kovács Zoli egyik rajongójával

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Gyurka és egy újabb rekordponty

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Nem csak csapat. Jó barátok!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ez az ezüst nagyon szépen csillog...

 

 

A Top Secret az elmúlt hónapokban a legjobban teljesítő nagyhalas szakaszon választhatott helyet. Kiemelendő még az a tény is, hogy most mindössze 30 méter széles szakasz állt a gáton rendelkezésre egy-egy csapatnak, így a szomszédokra is fokozottan figyelni kellett. Kiválóan oldotta meg az összetett feladatot a megújult csapat, ugyanis korábban Carp Angel néven már többször is szerepeltek a csapattagok a maconkai kupákon. Biztos vagyok abban is, hogy ennek az emlékezetes párbajnak a következő Európa Kupákon még folytatása következik... Szép volt, Fiúk!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Top Secret spanyol

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Top Secret nyurga

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Top Secret koi

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Igen. Bőven van minek örülni!

 

 

Elemezve az adatsorokat, látszik, hogy közel 5 tonna lett a vége, továbbá alaposan megdőlt a fogott átlagsúly rekordja is! Az eddigi kiemelt versenyeken a legjobb eredmény e tárgyban 4,516 kg/db volt, most ez 5,962 kg-ra emelkedett, ami az összes maconkai bojlis versenyt tekintve is vaskos abszolút rekord! Mindez 1 kg-os súlyhatárnál, ami jól mutatja a víz immár vitathatatlan nagyhalas jellegét, miként a 110 db fogott rekordponty is. Köszönöm, Maconka, köszönöm Halak!

 

Végeredmény: 115/115 óra (2012.09.21. 12:00)

Péntek délben, 115 órás állapot

Ugyanez, de egy más adatokat tartalmazó táblázatban részletezve:

Összsúly, átlagsúly, fogott darab és azon belül faj szerinti bontás

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Köszönet mindenért!

 

 

Táborbontás, pakolás, finom ebéd. Közben összeáll a hivatalos végeredmény-lista és 15:00-kor rendben el is kezdődhet a díjkiosztó ceremónia. Először köszönet a fő szponzoroknak, közülük is kiemelten az SBS Europe, a PV TV, valamint az MX energiaital forgalmazója részére. Nógrád Megye Önkormányzata és Bátonyterenye Város Önkormányzata is sokat tett és tesz azért, hogy ez a verseny tartósan Maconkán maradhasson. Nélkülözhetetlenek a verseny szempontjából a segítőink, a technikai lebonyolítók is.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Indul a díjkiosztó

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Hát ez lett a vége...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Köszönet a segítőknek is!

 

 

Jönnek az ajándékok. Születésnapja alkalmából Peter Brandl barátunk és a hatlövetű mestere, Posztobányi Laci egy-egy tokaji különlegességgel, Dana Barta, egyetlen hölgyversenyzőnk pedig egy édességgel, ezen túl remélhetőleg sok-sok szép élménnyel lett gazdagabb. Hagyomány a “Hűség és barátság” díjának átadása, ezúttal Ács József, a PV TV egyszeres díjazott és tízszeres résztvevő versenyzője részesült az elismerésben.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Érmek ...

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

... és kupák

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Megérkeztek a tárgyjutalmak is

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ács József: Hűség és barátság

 

 

Aztán jönnek a csapatok, szokás szerint visszafelé. Tata Nitu és csapata hatalmas tapsot kap, mert ez a 21. hely a kétszeres bajnok bojlis-ikon esetében a kitartásról szólt egy lehetetlen küldetésben. Vigaszdíjuk 3 karton energiaital.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Nitu már régen legenda, mindentől függetlenül!

 

 

Halzóna CT, Tresetiste Lake, Potaissa CC. PV TV 2., Halvilág Győr, Team 5. Aztán már 100 kg felett a Big Carp RO, majd a Big Carp H az örömömre visszatérő kétszeres bajnok Ponyi Zsoltival (övék a legjobb átlag, 9,90 kg/db!), illetve az SBS RO.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Big Carp Magyarország: a legnagyobb átlagsúly a versenyen

 

 

A 11. Halcapone Nyári kikötő belső helyén elért 139 kg-os eredménye az eddigi legjobb e pályakiosztásnál. A szintén bajnok, Kosár Alexander vezette Halzona SK a 165 kg-ból majdnem egy mázsát az utolsó 24 óra alatt fogott!

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Halzóna SK: Ami késik, nem múlik...

 

 

Szépen versenyzett a 9. HLB Nexing Ausztriából, a két mázsához csak 13 dkg hiányzott. Nyolcadik az M.G.S.C. Romániából, 260 kg-ot mérlegelve. Ezúttal a hetedik a háromszoros bajnok, WCC győztes Micula Péter vezette PV TV 1., 297,20 kg-ot fogva. Hatodik a mindig remek német Anaconda Mega Baits, 337,69-os eredménnyel. Ezen utóbbi 3 csapat a gáton versenyzett. Ötödik a profik között is végképp bizonyított Ízvarázs Gyorsétterem Team (I. sziget, 368,41 kg). A negyedik Tom Carp (377,40 kg, Nyári kikötő) a legnagyobb versenyen fogott koi díját is megkapta Ivan Kiralj világbajnoktól, valamint SBS ajándékcsomagban is részesült. Bronzérmes, egyben a B szektor győztese lett a az I. sziget jobb szélső pozíciójában remekül versenyző Mega Baits Románia, 490,08 kg-os eredménnyel, ők az érmek és a trófeák, valamint a díj mellé SBS és MX ajándékcsomagot is kaptak.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Bronz, Mega Baits Romania

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Szép eredmény!

 

 

Végül a már ismertetett nagy csata hősei következnek. Ezüstérmes, egyben az A szektor győztese, valamint az új rekordhal-fogó csúcs büszke birtokosa a kétszeres bajnok SBS Magyarország csapata (homlokgát, 755,68 kg, 8,04 kg/db átlag).

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Ezüst, SBS, Magyarország

 

 

Az Európa Kupa legújabb bajnoka és egyben a C szektor győztese pedig a Top Secret csapata (hosszgát, 758,88 kg, 7,44 kg/db átlag)! Ők fogták a mezőny legtöbb halát (102 db) és a legnagyobb pontyot (18,42 kg) is.

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Arany, Top Secret, Magyarország

 

 

Díjak, trófeák, érmek, ajándékok - lassan minden kiosztásra kerül. Bejelentem még, hogy jövő június elején a XX. jubileumi Maconka Kupa és az V. EPBC következik, ahol nagyon komoly nemzetközi mezőny, megújult szabályzat, valamint a média több felületén is élő tudósítás várható. A legvégére marad a búcsúzás előtt a nagy csapatkép, majd a díjazottak megörökítése.

 

Talán összegezhető volt így minden, ami a hivatalos végeredményként közölhető.

Hivatalos végeredmény

 

Azoknak, akik még látni szeretnék az eddigi 31 maconkai bojlis verseny 44647 db halát feldolgozó táblázatot is, íme, az egyedülálló összevont statisztika:

Összevont eredménystatisztika

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A nagy csapat

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A díjazottak

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A bajnokok

 

 

A tanulságok? Nos, azt a versenyzők közül mindenki elsődlegesen magának szűrheti le, legbelül. Ami számomra a lényeg az a fair play, a küzdelem az utolsó percig, akkor is, ha már komolyabb helyezésre nincs esély. A halak és a versenytársak tisztelete. A Természet feltétlen megbecsülése.

 

Mit mondhatnék ugyanezen témában a tisztelt Olvasók felé? Egyik kedvenc mondásom szerint igazából az út a fontos az életben, nem a kitűzött cél feltétlen elérése. Nos, ugyanakkor a befektetett munka, a tudás, pláne ha megfelelő alázattal párosul, akkor előbb-utóbb mindenki számára megtérül, így e versenyen is. Talán jó úton járunk, immár útban a huszadik nagy verseny felé...


Dérer István

www.haldorado.hu

Partnerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Powered by Joomla!. Design by: themza joomla 2.5 templates  Valid XHTML and CSS.