Facebook

Rekordfogás

Demeter Tamás

Merenye 24,20 Kg.

Robin Spice bojli pasztázva

 

Kutyáncsánin Borisz

Merenye 19,70 Kg

Fish Liver

 

Kutyáncsánin Borisz

Merenye 20.00 Kg

Robin Spice

Sümegi Ernő

Merenye 22.00 Kg

Fish Liver

 

 

 

 
 

 

40 óra Móron

Pénteken kora délután némi késéssel indultunk el két barátommal,csapattársammal Mórra! Nem volt semmi elvárásunk a tóval szemben mert nem ismertük a vizet és hallottam róla jót és rosszat is, de kíváncsi voltam ezért szerveztem meg barátaimmal ezt a kis látogatást!

Érdeklődve vártam továbbá a két új faházról hallott sok jót is ami beigazolódott!:) Este 7-kor végre megérkeztünk a Móri tóhoz! Kis beszélgetés a tógazdával és máris megjött az a bizsergés amit az horgász a vízparton érez amikor meglát egy szép horgászvizet! Pár perc kipakolás után, máris elkezdődött az év eddigi legérdekesebb horgászata számomra!

Amikor megtekintettük a faházakat, meglepődve láttuk mennyire szépen korszerűen és jól vannak kialakítva! Szívesen ajánlom bárkinek aki akár családdal együtt szeretne egy ilyen vizet meglátogatni! Nem sok helyen élvezhetjük a faházban a fürdőszoba előnyeit, tágas belsőteret és mindent ami ahhoz kell hogy komfortosan érezzük magunkat akár 5-en is! A terasz is a horgászoknak lett kedvezően megtervezve, éjszakai reflektor a botoknál stb! De térjünk rá a lényegre, a horgászatra! Este 8 volt mire minden csali a helyén volt nagyjából a kiszemelt helyeken! Két barátommal, Tamással és Péterrel megegyeztünk abban, hogy a bójázást a következő nap reggelére hagyjuk, mert már nagyon sötét, szeles, hideg idő volt és egyikünk sem ment szívesen a vízre és mivel tudjuk élvezni az etetőhajó előnyeit, horgászatunkat egy behúzásos módszerrel kezdjük pár szemetetéssel! Mindenki kitalálta a maga kis taktikáját és következett az év első meglepetés horgászata! Az én egyik csalim a Total Baits fűszeres robin red bojli volt egy 14-es lebegő csalival kikönnyítve és felpasztázva. A másik csalim a Total Baits epres-halas bojli volt egy 14-es lebegő csalival paszta nélkül! Az első kapások 22-óra után pár perccel érkeztek. Tamás és Péter pár másodperc különbséggel csalt horogra két szép pontyot!

Szépen küzdöttek a halak és kezdett kialakulni bennünk, hogy talán egy eredményes horgászatunk lehet! Gyors mérlegelés! Péter hala 8.2-kg-ot Tamásé 8.4-kg-ot nyomott! Visszaengedés közben pedig megszólalt az én kapásjelzőm is! Első halam egy szép 4,4-kg-os ponty volt! 10-perc alatt 3 halat sikerül partra húznunk! Újra csalizás és máris vártuk a következő halakat!

Aznap már nem sikerült több halat fognunk és némák voltak a kapásjelzők, ezért nyugovóra tért a csapat éjfél után. Hajnal 3-kor azonban ismét erőteljes húzós kapásra ébredtem!

3 után pár perccel ismét a fűszeres csalimra jelentkezett egy szép hal, amivel megjött az első 10 feletti is! Mérlegelés 11.80-kg!
Mielőtt ugyan ezt a csalit visszajuttattam volna a vízbe a másik botomon frissítettem és felhelyeztem a Total baits májas bojlit ugyan csak 14-es lebegő csalival felpasztázva!
Mire a második csalit is a helyére raktam már megszólalt ismét a kapásjelzőm és ismét egy szép hal akadt a horgomra! Mérlegelés 12.70-kg!
Fél órán belül Tamás barátom horgán is egy nagyon szép 9-kg-os jelentkezett! Hét óra körül a májas bojlis meghozta a horgászat legszebb halát! Sikerült pár perc fárasztás után egy gyönyörű pikkelyest fognom! Súlya 16.40-kg volt!
Nagyon szép egészséges hal volt.  Öröm volt látni mennyire erős egészséges szép halak vannak ebben a tóban! Tamás barátom pár perc múlva már a következő szépséget fárasztotta, ami a Total Baits fűszeres bojlira érkezett! Mérlegelés 8.9-kg!
Aznap délelőtt még Tamásnak sikerült egy kereken 10-kg-os halat, Péternek egy 9.10-kg-ost, nekem pedig 4 halat 3.7-kg 9.80-kg 10.40-kg 11.20-kg-ost partra kényszeríteni!

Érdekesség volt az időjárás is, mert hajnalban -2 volt de kora délutánra már 25 fok volt a hőmérséklet!
A hajnali fagyból fülled meleg lett délutánra! A halak is kicsit pihentek délután, mert este fél 8-ig nem volt kapásunk! Ekkor Péternek szólaltak meg a kapásjelzői és 10 percen belül két szép halat sikerült fognia! Ismét 10-óra körül jelentkeztek a halak még 3 kapással, aztán reggelig megint egy kis pihenő, majd 3 óra körül beindult a reggeli sorozat!:) Délelőtt 10-óráig 7 halat fogtunk még! Az én összes halam a felpasztázott májas csalimra érkezett! Az időjárás ismét változott és hajnaltól szemerkélt az eső! 11-óra körül mivel erőteljesebbre váltott az eső úgy döntöttünk, hogy elkezdünk összepakolni!

Szomorúan, de sok élménnyel vettünk búcsút a Móri tótól és megjegyeztük, hogy ide még biztosan visszatérünk a közeljövőben! Egy gyönyörű, élménydús horgászatot zártunk, ami mindenkinek nagy meglepetés volt!

Köszönetet kell mondanunk a Total Baits-nek a jó eredményes és friss csalikért és a Móri tónak ezekért a gyönyörű halakért!

 

 

Szilágyi Gábor
vásárlónk beszámolója

Partnerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Powered by Joomla!. Design by: themza joomla 2.5 templates  Valid XHTML and CSS.